Общо показвания

вторник, 18 януари 2011 г.

ПИСМА ДО СЕБЕ СИ

          
Първо писмо
Хуманитарна криза

  Мислех в началото да ги нарека"Писма до българите", но реших, че става много библейско. Нямам намерение да поучавам, наставлявам и нравствено извисявам... Освен това никога не съм казвал „(те) българите”. Напротив, винаги казвам „Ние българите” или „аз българинът”.  Така докато размишлявах, задавах си въпроси и търсех отговори, реших да опиша всичко това в нещо като поредица от писма.
   И ето ме тук: вървя и наблюдавам. Наблюдавам хората, улиците, лицата на хората, небето, походката на хората, сградите, живота на хората. И размишлявам. Задавам си въпроси. Как така нещата се „закучиха”. Защо от кривата на икономиката на нас все ни се случва низходящата графика. Защо  ни разболяват и убиват (Здраве-опазването и НЗОК), защо ни грабят и  унизяват (Правителството и Органите му),защо всички са ни отписали (и Бог, и Европейския Съюз)?Защо всеки финансов или икономически трус, който навън преминава за година - две, при нас задължително     води до хуманитарна криза.Отчайващо много хора са доведени до абсурдната ситуация да не смогват да  платят за насъщния си, за комуналните и здравни услуги или дори да загубят покрива над главата си.
      Защо, защо, защо…
    Задавах си тези въпроси, задавах си и много други въпроси,после се заслушвах в долитащите в мен и около мен отговори.                
      Търсех, търсех, търсех…
    И един ден отговорът дойде. ПРАВИЛАТА ВЕЧЕ НЕ РАБОТЯТ, СИСТЕМАТА НЕ ПРОСТО Е ПОВРЕДЕНА, ТЯ Е ПОТРОШЕНА! Ние живеем сред останките и прахоляка на икономи-ческа и социална система, създадена преди 2 столетия. Про-гресивна и новаторска за времето си, тя вече е извървян етап. Симптомите се наблюдават от доста време, в началото само от специалистите, а сега вече и от обикновените хора. Виждаме как тази руина постоянно генерира корупция, престъпност, борсови и финансови измами, шоу, реалити програми и бездуховност. И това се случва не само в третия свят или България, а и в доскоро „белите” държави. Появява се въпросът:какво правят хората на върха? Нима не виждат?
   Разбира се, че виждат, нали те ни причиняват всичко това. Време е да разберем: управляващите си имат свои планове за бъдещето. И те не включват нас, „обикновените” хора.
   Тогава?
   Изход има. Ако успеем да променим възгледите си, някои от ценностите и правилата си, ще открием тук, до нас, цял нов набор от правила, които са по-подходящи за новите хора. Хората, които искат да живеят достойно, щастливо и осигурено.
   Как да стане това? Продължението следва…

1 коментар:

  1. Я благодарю г-на Педро за помощь в приобретении ипотечной ссуды VA. Было здорово получить ссуду в размере 900 000 долларов США от этого кредитора. Меня зовут Красимир Тодор, я бельгиец. Я получил ссуду от этого авторитетного кредитора 20 ноября 2019 года, и я хочу быстро использовать это средство, чтобы сообщить всем здесь, что вы можете получить любой ссуду у этой надежной кредитной компании. Найти ссудодателя VA непросто, и он должен быть рекомендован Департаментом по делам ветеранов. Г-н Педро предоставит вам ссуды под низкие проценты в размере 2% и очень быстро. Получите кредиты по электронной почте: pedroloanss@gmail.com /
    Текст в WhatsApp: +18632310632

    ОтговорИзтриване